icon

Gratis levering aan huis

Klantendienst: 015 24 00 94

boeketten

prachtige boeketten bij Flora Luna

 

Zeg het met bloemen, dus koop een boeket in Bonheiden bij Flora Luna. Deze bloemenzaak kiest zorgvuldig mooie en gezonde bloemen om samen te stellen in een boeket. Iedereen vindt hier zijn gading.
Flora Luna heeft een rijk assortiment bloemen: kleurrijke, sobere, weelderige, voordelige en exclusieve.

833

Voorbeeldboeketten

U kunt altijd terugvallen op de voorbeeldboeketten. Dat zijn voorgemaakte boeketten beschikbaar in alle prijsklassen. Ze zijn met liefde samengesteld en met kunde geknipt. Eigentijds of traditioneel, voor elke smaak en gelegenheid heeft Flora Luna een boeket in de aanbieding.

Verlangt u een meer persoonlijke touch dan kunt u uw bloemenboeket altijd zelf samenstellen. Flora Luna helpt u in uw keuze en werkt het geheel daarna zorgvuldig af.

15

Bloemenabonnement

Het is ook mogelijk om een bloemenabonnement te nemen. Het principe is simpel: u kiest hoe vaak u of iemand anders bloemen wilt ontvangen. Dat kan wekelijks, tweewekelijks, maandelijks … de keuze is helemaal aan u. De bloemen worden dan om de zoveel tijd geleverd aan huis. U kunt daarbovenop kiezen welke soort bloemen. Wilt u een geurig seizoensgebonden boeket of verlangt u liever iets met een meer persoonlijke toets? Alles kan.

14

Contact opnemen

Spring gerust binnen in de winkel in Bonheiden als u een boeket wilt. Voor meer informatie over boeketten of het bloemenabonnement kunt u steeds contact opnemen met Flora Luna. Hebt u meer nood aan een bloemenstuk of een plantje? Of bent u op zoek naar een decoratieartikel? Dan kan Flora Luna zeker iets

tips & tricks

Een bos met bloeiende bloemen ziet er natuurlijk het mooist uit, maar zal ook het snelst weer uitgebloeid zijn. Daardoor zou je denken dat je voor het andere uiterste moet gaan en een bos met alleen maar dichte knoppen moet kopen, maar daarbij heb je weer de kans dat deze niet geheel uit zal komen. Kies daarom een bos waarbij de knoppen al iets open zijn.

Bloemen moeten na aanschaf zo snel mogelijk weer in het water staan. Zoek dus een geschikte vaas en zorg ervoor dat deze schoon is. Een keertje omspoelen met water is niet genoeg! Was de vaas af met een sopje, want bacteriën van oude bloemen kunnen in de vaas blijven zitten en de nieuwe bos aantasten.

Maak de vaas schoon met chloor, of liever nog met een (biologisch) schoonmaakmiddel. Vul de schone vaas met koud tot lauwwarm water. Gebruik geen heet water, dit kan de cellen van de steel aantasten en er voor zorgen dat de bloem niet meer uitkomt.

 

Op internet lees je vele fabeltjes over hoe je bloemen langer levend kunt houden door het water te mengen met verschillende stoffen. Zo zou een koperen muntje bloemen langer mooi houden, maar de snijbloemen kunnen er ook door verkleuren.

Aspirine heeft zelfs een negatief effect: sommige bloemen gaan er juist van hangen. Wat wel kan helpen, is een klein beetje frisdrank in het water. Door zuren en suikers blijven je bloemen mooi, maar het is een stuk moeilijker te doseren dan gewoon snijbloemenvoedsel. En dat is nog altijd de beste optie!

De onderkant van de steel, waar de bloemen zijn afgesneden, kun je vergelijken met een soort wond. Zijn de stelen langer dan een paar minuten uit het water, dan groeien de wonden als het ware dicht en nemen ze niet genoeg water meer op. Dit is de reden dat je snijbloemen voordat je ze in een vaas zet, eerst nog een stukje afsnijdt.

Doe dit schuin, zodat ze door een groter oppervlak zoveel mogelijk water op kunnen nemen. Let er ook op dat je een scherp mesje gebruikt en zeker geen schaar, want hierdoor kan de steel juist weer indeuken. Wees niet bang om de snijbloemen te kort te maken, een korte steel neemt juist veel water op. Bij een lange steel kan de weg van het water naar de bloem nog wel eens te lang zijn.

Verwijder de bladeren van de stelen, het liefst tot aan de bovenkant van de vaas. Bacteriën vermeerderen zich makkelijk op bladeren, waardoor stelen gaan rotten en bloemen korter leven. Daarnaast staat het ook een stuk stijlvoller en ‘luchtiger’ wanneer de vaas niet helemaal dichtbegroeid is. Ook belangrijk!

Al verzorg je je boeket nog zo goed, op een verkeerde plek zullen ze hoe dan ook verwelken. Door tocht vindt verdamping plaats waardoor bloemen gaan hangen en ook warmte kan fataal zijn voor een boeket. Verder houden bloemen het korter vol in de buurt van gassen als sigarettenrook en gassen van rijp fruit.

Bloemen houden van water, maar vooral van schoon water. Ververs daarom het water regelmatig!